Земеделците от Политическа партия "Никола Петков" подкрепят коалицията ГЕРБ-СДС в парламентарните избори на 04.04.2021г.

На 23.09.2020 беше отслужена Панихида в църквата "Св. Седмочисленици" в памет на земеделския лидер и борец за свобода и демокрация Никола Петков, обесен след зверски мъчения от комунистическия режим през 1947г. Членове и симпатизанти на ПП  "Никола Петков" и Обединени земеделци поднесоха венци и цветя. Делото на великия българин беше припомнено в слово от лидерите на двете формации Борислав Алексиев и Петя Ставрева.

ПП "Никола Петков" поздрави ПП ГЕРБ, в лицето на Председателя Бойко Борисов, с поредната изборна пообеда.

На 26.10.19 земеделците от ПП "Никола Петков" почетоха  светлия християнски празник Св. вмчк Димитрий Мироточиви  в храм "Свети Димитър" в София. Присъстваха много съмишленици на ПП "Никола Петков", ГЕРБ и СДС.

На 23.09.1947 земеделският лидер и борец за свобода и демокрация Никола Петков е обесен след зверско изтезаване от комунистическия режим. За поредна година на този ден ПП "Никола Петков" и ПП Обединени земеделци почетоха паметта му с панихида и поднасяне на венци и цветя пред паметника в църквата "Св. Седмочисленеици" в София.

На 11.09.2019 ЦИК регистрира ПП "Никола Петков" за участие в изборите за общински съветници и за кметове на 27.10.2019.

На 16.04.2019 ПП "Никола Петков" подписа споразумение за подкрепа листата на ПП ГЕРБ за евроизборите на 26.05.2019г. Председателят на партията Венцислав Върбанов подчерта, че това е най-балансираната листа с хората, които защитават нашите интереси в ЕП.  Той изрази надежда, че останалите демократични структури, които се колебаят, също ще подкрепят листата на ГЕРБ. Бойко Борисов заяви, че с по-малки, но силни по места партии, ще победим пълзящата диктатура на опонентите и ще направим добри местни избори.

На традиционното полагане на венци пред паметника на Александър Стамболийски в София, на 01.03.19г., освен земеделци и съмишленици от двете партии - "Никола Петков" и Обединени земеделци, присъства Председателят на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева. След церемонията присъстващите се поздравиха и размениха мартеници.

С дълбоко прискърбие съобщаваме, че на 03.12.18 почина Люсиен Александров Иванов - зам. председател на ПП "Никола Петков".
Поклон пред паметта му. Почивай в мир!

На 23.09.2018 по повод 71 години от обесването на Никола Петков в храм "Св. Седмочисленици" в София бе отслужена панихида, организирана от ПП "Никола Петков" и ПП Обединени земеделци в памет на изтъкнатия политик, земеделски лидер и демократ с международно значение. Лидерите на двете партии Борислав Алексиев и Петя Ставрева, подкрепени от председателя на СДС Румен Христов, заявиха желанието на членовете и симпатизантите да предложат 23 септември да бъде обявен за ден на Никола Петков и жертвите на тоталитарния режим. Паметта на Никола Петков беше почетена и с поднасяне на венци и цветя пред паметника на земеделския водач в градинката пред храма. Събитието беше отразено в централната новинарска емисия на БНТ и в други медии.

На 29 август зам. председателят на ПП "Никола Петков" Борислав Алексиев отпразнува 80 годишен юбилей. Желаем му живот, здраве и късмет! По този повод вестник 24 часа публикува материала: "Земеделците честват юбилей на доайен - Борислав Алексиев".

На 09.06.2018г. в местността Янини грамади, над село Славовица ПП "Никола Петков" участва в Национален възпоменателен земеделски събор по повод 95 години от гибелта на земеделския лидер и държавник Александър Стамболийски, министър председател на България от 1920 до 1923г.

На 01.03.2018, както всяка година, представители на ръководството на ПП "Никола Петков" и членове и симпатизанти, съвместно с ПП Обединени земеделци, поднесоха цветя и венци пред паметника на Александър Стамболийски в София. Председателят на УС Емилия Стоянова връчи традиционните мартенички със символа на партията - четирилистна детелина.
На 21.12.2017г. се проведе тържествено честване на предстоящите коледни и новогодишни празници. Присъстваха членове на УС и ръководството на ПП "Никола Петков". Приветствие поднесе зам. председателят на партията Борислав Алексиев.

По повод 45 години от кончината на земеделския лидер и демократ д-р Г. М. Димитров, Обединени земеделци организират панихида в негова памет на 29 ноември 2017 г., сряда, от 17.30 часа в столичния храм Св. Седмочисленици.
ПП на ПП "Никола Петков" ще поднесе венец от името на партията.

На 23.09.2017г. по повод 70 години от убийството на Никола Петков, ПП "Никола Петков" и ПП Обединени земеделци организираха в храм "Св. Седмочисленици" панихида в памет на земеделския лидер. Присъстваха гости от ГЕРБ, ВОЛЯ и др. Бяха поднасени венци и цветя пред паметника на Никола Петков в градинката пред храма.

На 11.06.2017г. ПП Обединени земеделци и ПП Никола Петков  организираха  земеделски събор в местността Янини грамади, село Славовица, област Пазарджик,  от 11 часа, за да почетем заедно 94 години от жестокото убийство на Александър Стамболийски. На събора присъстваха зам. председателят на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева от ГЕРБ и др. гости. Слово произнесоха председателят на ПП Обединени земеделци г-жа Петя Ставрева и зам. председателят на ПП "Никола Петков" г-н Борислав Алексиев. Бяха поднесени много венци и цветя.

01.03.2017 - 138 години от рождението на Александър Стамболийски бяха отбелязани от ПП "Никола Петков" и др. земеделски организации с поднасяне на венци пред паметника на ул. Врабча 1. Председателят на УС Емилия Стоянова връчи традиционните мартенички със символа на партията - четирилистна детелина.

На 27.02.2017г. между ПП ГЕРБ и ПП "Никола Петков" беше подписано СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ПОЛИТИЧЕСКО ПАРТНЬОРСТВО. Политическите ръководства на двете партии се споразумяха да работят за утвърждаване авторитета на център-дясното пространство в България, за европейската интеграция на България при спазване общите цели, принципи и политики на Европейската народна партия и ценностите на Обединена европа. ПП "Никола Петков" ще подкрепи кандидатите на ПП ГЕРБ за народни представители на предстоящите предсрочни парламентарни избори и ще продължи политическото си партньорство с ГЕРБ, съгласно споразумението от 26.08.2014г.

Партия Никола Петков беше регистрирана в ЦИК  и участва на 02.10.2016г. в нов избор за общински съветници в община Балчик, област Добрич.

На 21.09.2016г. в храм "Св. Седмочисленици" в София се отслужи панихида по повод 69 години от убийството на земеделския лидер и водач на обединената опозиция в VI Велико народно събрание Никола Петков. Възпоменателното събитие бе организирано съвместно с ПП Обединени земеделци. Присъстваха земедлци от София и страната, партийни дейци, граждани. Слово за изключителната личност на Никола Петков - човек с висок морал, пожертвал живота си за свободата и независимостта на България произнесоха зам. председателят на ПП Никола Петков Борислав Алексиев и председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева. След панихидата бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Никола Петков - патрон на нашата партия.

01.06.2016г.
116 години от земеделските бунтове в Дуранкулак.
26.03.2016 - Национална конференция (30 редовен конгрес на ПП "Никола Петков") при дневен ред:
1. Отчет за дейността на ПП "Никола Петков" - докладва Борислав Алексиев. 2. Очет за дейността на УС на ПП "Никола Петков" - Емилия Стоянова. 3. Доклад на ВКРС - Светла Кирилова.
4. Разисквания. 5. Доклад на комисията по правомощия. 6. Избор на ръководни органи.
а) Председател на ПП "Никола Петков" с тайно гласуване; б) утвърждаване на членовете на УС;
в) избор на ВКРС. 7. Доклад на комисията по решенията и разисквания. 8. Доклад на комисията по избора. 9. Избор на ръководство на УС. 10. Приемане на решенията. 11. избор на ВКРС. 12. Разни. 13. Закриване на 30 редовен конгрес. За Председател на ПП "Никола Петков" беше преизбран Венцислав Василев Върбанов. За Председател на УС - Емилия Стоянова.

На 10.03.2016 се проведе Областна конференция на ПП "Никола Петков" - София-град за избор на Председател и утвърждаване делегатите за 30-тия конгрес. За Председател единодушно бе избран Борислав Алексиев със заместници Георги Велинов и Захари Захариев и секретар Георги Найденов. Проведени бяха Областни конференции в Перник, Благоевград, Враца, Пловдив-област, София-област - Ботевград, Велико Търново, Добрич, Варна, Шумен и Кюстендил. На Областните конференции са утвърдени делегати за конгреса и членове на УС.

На 01.03.2016 бяха поднесени цветя на паметника на Александър Стамболийски на ул. Врабча 1 с БЗНС. Председателят на УС Емилия Стоянова  поднесе мартеници с четирилистна детелина на участниците от ПП "Никола Петков".

На 12.12.2015 на заседание на УС се взе решение за провеждане на 30 редовен конгрес на ПП "Никола Петков" на 26.03.2016г.

На 23.09.2015 в черквата "Св.Св. Седмочисленици" от 17:30 ч. се отслужи панихида по повод 58 години от убийството на патрона на партията Никола Петков. Присъстваха членове и съмишленици на ПП "Никола Петков" и Обединени земеделци, както и много граждани. Бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Великия българин Никола Петков.

На 15.09.2015 ПП "Никола Петков" беше регистрирана в Електронния регистър на Администратори на лични данни с потребителска парола от Комисията за защита на личните данни.

На 09.09.2015 с Решение № 2015-МИ на ЦИК ПП "Никола Петков" е регистрирана за участие в изборите за общински съветници и за кметове на 25.10.2015.

На 15.08.2015, съгласно Решение на Постоянното представителство на ПП "Никола Петков" и във връзка с Указа на президента на РБ за избори за общински съветници и кметове на 25.10.2015, се проведе заседание на членовете на УС относно участие на ПП "Никола Петков" в изборите. Въз основа на разискванията, членовете на УС приеха единодушно ПП "Никола Петков" да участва в предстоящите избори.

01.03.2015 - 136 години от рождението на Александър Стамболийски - венец от ПП "Никола Петков" пред паметника.

На 29.11.2014 земеделците от ЗНС-София проведоха делегатско събрание, на което след обсъждания и разисквания се приеха РЕШЕНИЯ с протокол от събранието за премиаване към ПП "Никола Петков" (в-к "24 часа" от 01.12.2014).

07.09.2014 Като политически партньор, подкрепящ листите на ПП ГЕРБ за предсрочните парламентарни избори (05.10.2014 г.), представители на ПП "Никола Петков" бяха поканени да присъстват в зала Арена армеец, където се проведе тържествено откриване на предизборната кампания на ПП ГЕРБ.

На 26.08.2014 г. ПП "Никола Петков" подписа СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ПОЛИТИЧЕСКО ПАРТНЬОРСТВО с ПП ГЕРБ във връзка с предстоящите извънредни парламентарни избори.

20.08.2014г.   В изпълнение на Споразумението за политическо партньорство с  ПП ГЕРБ, подписано на 09.05.2014г., ПП "Никола Петков" не се регистрира за самостоятелно участие в предстоящите извънредни парламентарни избори, а ще работи съвместно с ГЕРБ за консолидация на десните гласове и постигане на изборна победа.


ПП Никола Петков подкрепи листата на ГЕРБ за избори за членове на Европейския парламент от Република България. Това стана чрез подписването на СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ПОЛИТИЧЕСКО ПАРТНЬОРСТВО между ПП ГЕРБ и ПП Никола Петков. На 09.05.2014г. документът беше подписан от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и председателя на земеделската организация Борислав Алексиев. В споразумението е записано, че двете партии споделят искането за оставка на правителството на Пламен Орешарски, ще работят за незабавни предсрочни парламентарни избори и за формиране на бъдещо център-дясно правителство на България. В ДЕКЛАРАЦИЯ към своите членове и симпатизанти, както и към всички разумно мислещи хора, ПП "Никола Петков" призовава да се подкрепи ПП ГЕРБ с БЮЛЕТИНА №18, защото единствено чрез листата на ГЕРБ демократично мислещите избиратели няма да загубят гласа си.


01.03.2014 - 135 години от рождението на Ал. Стамболийски - пред паметника в София.

ПП "НИКОЛА ПЕТКОВ" и БЗНС участват с общи листи на изборите за народни редставители (13.05.2013) - БЮЛЕТИНА № 38. За целта между председателите на двете партии е подписано СПОРАЗУМЕНИЕ, тъй като двете партии изповядват сходни демократични и общочовешки ценности.

С решение № 2265 - НС от 27.03.2013 на ЦИК се регистрира ПП "Никола Петков" за участие в изборите за народни представители на 12.05.2013г.

Председателят на ПП "Никола Петков" Венцислав Василев Върбанов направи дарение в размер на 10000 лв. (десет хиляди лева от лични спестявания от заплати) за регистрация на партията за участие в предстоящите избори за народни представители (12.05.2013 г.).

07.03.2013 - Заседание на УС за регистриране на ПП "Никола Петков" за участие в парламентарните избори на 12.05.2013г.

01.03.2013 - Поднасяне венец пред паметника на Александър Стамболийски и тържествено отбелязване 134-та годишнина на Александър Стамболийски в съюзния дом.

С решения на Софийски градски съд от 09.02 и 25.02 2013г. се освобождава досегашния състав на Управителен съвет, Постоянно представителство, ВКРС и вписва Управителен съвет, Постоянно представителство, ВКРС и Председател на ПП "Никола Петков" Венцислав Василев Върбанов.

На 10.11.2012 се състоя 29 редовен конгрес на ПП "Никола Петков" при следния дневен ред:
1. Доклад на Председателя на ПП "Никола Петков" - Борислав Алексиев
2. Доклад на Председателя на УС на ПП "Никола Петков" - Емилия Стоянова
3. Доклад на Председателя на ВКРС на ПП "Никола Петков" - Нели Арабаджиева
4. Разисквания по докладите
5. Избор на Председател на УС и избор на ВКРС
6. Утвърждаване членовете на УС и избор на ВКРС
7. Обсъждане политическата стратегия и коалиционната политика на ПП "Никола Петков"
8. Доклад на комисията по проекта за решения - разисквания, допълнения и приемане с гласуване
За Председател на ПП "Никола Петков" единодушно е избран Венцислав Василев Върбанов. За Председател на УС - Емилия Александрова Стоянова.

На 27.09.2012 се проведе паметна вечер, посветена на 65-годишнината от обесването на земеделския апостол Никола Петков. Събитието се състоя в Дома-паметник "Александър Стамболийски", София, ул. Врабча 1.

23.09.2012 - Панахида в софийския храм "Св. Седмочисленици" - 65 г. Никола Петков.

19.05.2012 - Заседание на Управителния съвет - гласувани решения.

01.03.2012 - Цветя пред паметника на Александър Стамболийски в София.

На 12.11.2011 се проведе заседание на Управителния съвет на ПП "Никола Петков", на което, след анализ на изборните резултати и коалиционното участие на партията, присъстващите гласуваха вот на доверие на Постоянното представителство и бяха приети решения за бъдещата дейност на партията.

На 03.09.2011 в 12 ч. се състоя пресконференция на новата дясна коалиция от седем партии, но без участие на ДСБ. Коалицията е регистрирана в ЦИК под името Съюз на десните сили. В нея се включват, освен СДС, партиите от новото дясно обединение ОДС, както и Обединените земеделци и Български демократически форум. Съюзът на десните сили заяви пред медиите подкрепата си за кандидатурата за президент на Румен Христов.

На 10.07.2011 в градината на "Къщата с часовника" след приветствие от председателя на КС на ОДС - Иво Цанев, д-р Иван Антикаджиев /ССД/ обяви кандидатурата на Стефан Софиянски за кмет на София от името на партиите и гражданските организации, включени в ОДС /ССД, "Радикали", "Гергьовден", Демократическа партия, "Никола Петков", Сенатор, БНД/. ПП "Никола Петков" беше представена от: Борислав Алексиев - председател, зам. председатели - Захари Захариев и Марин Недев, председател на УС - Емилия Стоянова и секретар - Снежина Софрониева. След словото на Стефан Софиянски, силно впечатление на присъстващите направи изказването на Борислав Алексиев в подкрепа на кандидатурата за кмет на София. На чаша вино присъстващите, между които: Константин Тренчев, Борислав Великов, Атанас Щерев и Милан Миланов, пожелаха успех на Софиянски.

12.06.2011 - посещение на с. Славовица - Пазарджишко за възпоменателен събор - поклонение в местността Янини грамади по повод 88-годишнината от гибелта на земеделския лидер и държавник Александър Стамболийски в присъствието на стотици земеделци от страната и президента Георги Първанов.

На 21.05.2011 се проведе заседание на УС на ПП "Никола Петков". Присъстваха представители на местните структури на организацията от цялата страна. Бяха подложени на дебат и гласувани решения относно участието на ПП "Никола Петков" в предстоящите избори и присъединяването на партията към проекта ОДС /Общност на Демократичните Сили/.

Членове и симпатизанти на ПП "Никола Петков" се събраха на 01.03.2011 да положат цветя на паметника на Александър Стамболийски в София.

Панихида в памет на Никола Петков се състоя на 23.09.2010. Председателят Борислав Алексиев държа слово за живота, делото и завета, който оставя патрона на партията.

На 12.06.2010 се проведе ежегодното събиране в с. Славовица на организациите, почитащи паметта и делото  на Александър Стамболийски. Събитието беше ознаменувано с поднасяне на венец от активисти на ПП "Никола Петков", начело с председателя на партията.

Извънреден конгрес на ПП "Никола Петков" на 28.11.2009 утвърди членове на Управителния съвет, членове на Контролно-ревизионния съвет, председател на партията и Постоянно представителство. Единодушно бяха приети решения за възстановяване политическата значимост и структурите на партията и разграничаване от всичко, което компрометира организацията, за отстояване позициите на последователите на делото на Никола Петков.